Teambuilding

Teambuilding...... samenwerken

 

Schapen drijven als metafoor voor samenwerking in een team.

That will do biedt de mogelijkheid om met jouw team wat langer stil te staan bij het thema `samenwerking`.

That will do zal het schapen drijven organiseren en leiden en een trainer/coach zal de groepsprocessen duiden. Tijdens de training komen rollen als leiderschap naar voren, maar ook onzekerheid. Echter is samenwerken het toverwoord. Zonder samenwerken krijgt men de schapen niet in de pen, wat veel hilariteit en ontspanning zal opleveren .

Outdoor

Omdat uw team gezamenlijk buiten in de vrije natuur, ver weg van het bureau of andere werkplek, bezig gaat met schapen zullen andere problemen en kwaliteiten aan de oppervlakte komen. Onze coach zal in samenwerking met de herder de groep tot de broodnodige samenwerking aanzetten en problemen uit de dagelijkse werkroutine komen snel aan de oppervlakte worden besproken en krijgen zo een plaats. Uw team wordt direct vanaf het begin actief betrokken in het samenspel van herder hond en de kudde schapen. De inhoud van de workshop kan worden aangepast op vooraf besproken thema’s of pijnpunten.

Schapendrijven

De teambuilding bestaat uit diverse onderdelen. Leren kijken en waarnemen hoe een hond de schapen in een pen zet (houten omheining) . Hierna zal uw team de plaats en het werk van de honden overnemen. Dit levert veel humoristische situaties op omdat schapen nu eenmaal niet altijd doen wat mensen verwachten. Daarna zal de herder wijzen waar je op moet letten en zal door goed samenwerken het onmogelijke toch gerealiseerd kunnen worden. Wat een hond kan kunnen 10 mensen ook voor elkaar krijgen. Door verschillende opdrachten en samenwerkingsvormen krijgt onze coach een perfect beeld van de problemen die spelen in uw team en zal hij daar in de bespreking op terug komen. De opdrachten kunnen dan aangepast worden om zo in de praktijk een goed georganiseerd team te kreeren dat leert communiceren en samenwerken in al haar facetten.

Competitie

Door de groep in tweeën te splitsen en tegen elkaar uit te laten komen kan door middel van een kleine oefening in competitie verband nog een extra dimensie aan de teambuilding worden toegevoegd. Hoe gaat het team om met druk van tijd en spel. Hierbij staat vast dat het geheel een onvergetelijke leerzame ervaring voor uw team zal zijn.

Intake gesprek

Voorafgaand aan de teambuilding kan met de coach een intake-gesprek plaats hebben om doelstellingen van de middag duidelijk op papier te krijgen. Wat zijn uw doelstellingen en verwachtingen en hoe kunnen wij die het beste realiseren. Door het goed voor te bereiden en doelen te bepalen kunnen we garanderen dat het geen middagje uit wordt maar een extra toevoeging voor uw team zal zijn. Op deze wijze kunnen we ook ervoor zorgen dat de WKR regeling van kracht blijft op het schapendrijven en het 100% aftrekbaar van de belasting blijft.

Copyright © All Rights Reserved by Karin Hermens